Reuma sopeutumisvalmennuskurssi

Kyyhkylä järjestää Kelan maksamana nivel- tai selkärankareumaa sairastavien sopeutumisvalmennusta Kyyhkylässä Mikkelissä. Kuntoutuksessa ammattilaisemme auttavat sinua siihen, että voisit toimia arjessasi täysipainoisesti. Kyyhkylä on keskellä savolaista luontoa Saimaan äärellä. Kuntoutuskeskuksessamme on kuntoutukseen sopivat tilat, mm. kuntosali, terapia-allas ja liikuntatilat, mahtavaa ympäristöä unohtamatta.  Jos haluat kuntoutukseltasi laatua ja yksilöllisyyttä, valitse Kyyhkylä.

Kuntoutus sopii sinulle, jos sairastat nivel- tai selkärankareumaa. Voit olla töissä, opiskella tai olet vain poissa työelämästä.

Kurssin tavoite

Sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on tukea sopeutumisessa uuteen elämäntilanteeseen ja arkeen, johon sairaus kuuluu. Kurssilla saat tietoa nivel- tai selkärankareumasta, sen hoidosta ja kuntoutumisesta sekä tukea arkeen. Kurssin jälkeen tavoitteena on, että pystyt osallistumaan normaaliin arkeen täysipainoisesti sairaudestasi huolimatta. Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti ja saat ohjausta sekä neuvontaa reumapotilaan liikuntaan, itsehoitoon, ravitsemukseen sekä hyvinvointiin. Kurssilla saat vertaistukea samassa tilanteessa olevilta kurssilaisilta

Sisältö

Reumaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssien kesto on yhteensä 7 vuorokautta ja toteutetaan kahdessa jaksossa (4 vrk + 3 vrk).

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Nivel- tai selkärankareumaa sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri (reumasairaudet), fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, toimintaterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Kuntoutukseen hakeminen

Kyyhkylän kurssit vuonna 2023 löydät kuntoutuskurssihausta

Vuoden 2024 kurssit avautuvat Kelan sivuille syksyllä 2023.

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Yhden hengen huoneen lisämaksu 40€/yö.

Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme. 

Puh. 044 772 0353
kuntoutus@kyyhkyla.fi