ADHD- sopeutumisvalmenuskurssit perheille

Tarjoamme Kelan sopeutumisvalmennuskursseja 5-7 vuotiaille ja alakouluikäisille ADHD-lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Myös ADD- perheille järjestetään omat kurssit tämän pääryhmän alla. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen oireyhtymästä, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Tämän mahdollistaa mm. Kyyhkylän majoitustilat, joka lisää kurssin osallistujien kesken osallisuutta ja yhteenkuuluvaisuutta. Lasten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on turvata lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Toteutus ja rakenne

Perhekurssit ovat kestoltaan 2×5 vuorokautta. Mukana kuntoutuksessa on koko perhe, jolloin vanhemmat ja sisaruksetkin saavat tärkeää tukea ja tietoa. Kurssin toteutuksesta vastaa ammattitaitoinen moniammatillinen työryhmä, mm. erikoislääkäri, psykologi, erityisopettaja toimintaterapeutti, sosionomi, sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. Ohjelmaa on kuntoutujille, sisaruksille, vanhemmille sekä kaikille yhdessä.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, Singstar- karaoke ja kesällä uiminen Saimaassa. Kyyhkylän monipuoliset ulkoaktiviteetit rauhallisessa luontoympäristössä mahdollistavat perheen ja kurssin kesken mielekästä toimintaa myös iltaisin. 

Kussien hakeminen

Kyyhkylän kurssit vuonna 2023 löydät kuntoutuskurssihausta

Vuoden 2024 kurssit avautuvat Kelan sivuille alkusyksyst

HAKEMINEN Kelan kursseille

  • Kurssille haetaan täyttämällä Kelan KU132 kuntoutushakemuslomakkeella ja liittämällä hakemukseen lääkärin B-lausunto tai vastaava lääketieteellinen selvitys
  • Hakemus toimitetaan Kelaan www.kela.fi
  • Kurssille voi hakeutua asuinpaikasta riippumatta, koko maasta

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Yhden hengen huoneen lisämaksu 40€/yö.

Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme. 

Puh. 044 772 0353
kuntoutus@kyyhkyla.fi